Cabinet Stomatologic Ploiesti

Dentist bun Ploiesti

Home Servicii Consultatii

Consultatii

Consultaţia reprezinta primul pas în comunicarea dintre medic şi pacient, de aceea trebuie să îi acordăm o aten?ie deosebită. O consultaţie dentara nu înseamna privitul unui dinte, nu se rezuma la un dialog de multe ori comic de genul “ma doare maseaua – deschideţi…da, aveţi o carie-cât costă-ok, plombaţi-o”, caci aparatul oro-maxilo-facial este un ansamblu complex, ce trebuie analizat cu mare atenţie.

Vom face tot ce ne sta în putinţa sa va demonstram că “frica de dentist” nu este justificată. Pe masura ce vă veţi cunoaşte medicul dentist şi va veţi câstiga încrederea în el, veţi realiza ca temerile au disparut, iar grija pentru sanatatea dumneavoastra dentara va ajunge un obicei normal din viaţa fiecaruia. Astfel nu veti mai veni doar când vă doare ceva, ci si la un control de rutină, atât de important, dar neglijat!

Despre fişa individuală – aceasta se înregistrează într-o bază de date a cabinetului, la care are acces numai personalul medical al acestuia, implicat în tratarea afecţiunilor stomatologice ale dvs. Personalul cabinetului respectă reguli stricte de confidenţialitate asupra tuturor informaţiilor (medicale sau nu) continute în fişa individuală a pacientului.

Personal, eu îl consider primul si cel mai important pas în demararea unui tratament. Pacientul trebuie să înteleagă cu lux de amănunte tot ce i se expune, fără a i se ascunde nimic! De la o banală carie si până la ceva foarte complex, trebuie să cunoască totul despre acea afectiune si tratament!

Obiectivele consultaţiei:

  • cunoaşterea reciprocă medic-pacient
  • stabilirea status-ului dentar al pacientului
  • cunoaşterea, de către medic, a istoricului medical al pacientului (boli cronice, sensibilităţi, alergii, intervenţii medicale, afecţiuni şi predispoziţii genetice)
  • înţelegerea nevoilor pacientului pe termen scurt şi lung şi a preferinţelor acestuia (frecvenţa tratamentului, intervale orare disponibile pentru prezenţa la stomatolog, rezistenţa la durere, etc)
  • întocmirea planului de tratament cu expunerea opţiunilor existente şi a estimatului de cost
  • realizarea unor radiografii (unde este cazul)
  • întocmirea fişei pacientului (identitate, informaţii medicale, date de contact)

Leave a Reply