implant dentar ploiesti, pret implant dentar, coroana pe implant, lucrare fixa implanturi

Cabinet Stomatologic Ploiesti

Dentist bun Ploiesti

Home Implantologie

Implantologie

Pe scurt, o descriere a implantului dentar: implant dentar ploiesti

– implantul dentar reprezinta radacina unui dinte artificial ce urmeaza a inlocui dintele lipsa de pe arcada dentara. Materialul din care este realizat implantul este titanul, fiind 100% biocompatibil.

– implantul dentar este de fapt un surub de titan care este plasat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar/mandibular pentru a inlocui dintele/dintii lipsa de pe arcada dentara

– terapia pe implanturi de obicei necesita cateva etape impartite pe o durata mai lunga de timp, in jur de 3-9 luni, maxim, depinzand de mai multi factori. Dupa aceasta perioada implantul este acoperit cu un bont de vindecare si o coroana provizorie care are rolul de a conforma gingia si a favoriza protezarea definitiva ulterioara.

– exista si posibiltatea plasarii unui implant imediat dupa extractia dintelui bolnav, tehnica folosita pentru a reduce timpul de tratament si a conserva osul care va primi implantul; in aceeasi sedinta pacientul poate primi si coroana provizorie – protezare imediata. Acestea sunt ultimele tehnici din implantologie,folosite cu succes in toata lumea.

– exista pacienti care au suferit extractii dentare multiple in urma cu mult timp, unde cantitatea si calitatea osului este mult diminuata. Pana de curand in aceste cazuri implanturile dentare erau contraindicate. Tehnicile moderne permit inserarea de implanturi chiar si in aceste cazuri, pacientul fiind supus in prealabil unei interventii chirurgicale de aditionare osoasa-bone grafting, sinus lift.

Rata de succes inregistrata la pacientii cu implanturi este de 98-100%.

implant dentar
Rata de succes variaza in functie de starea de sanatate a pacientului (implanturile dentare sunt contraindicate la pacienti cu afectiuni hepatice, metabolice, cardiace grave, renale), tehnica operatorie, calitatea si cantitatea osului si cel mai important igiena pacientului. Daca sunt ingirijite corect, implanturile dentare pot dura toata viata.

Este necesar ca pacientul sa vina regulat la control! Se considera ca implanturile dentare au cea mai mare rata de succes dintre toate tratamentele stomatologice. Implanturile dentare nu se cariaza, dar atunci cand igiena orala nu este corecta se poate dezvolta periimplantita, afectiune ce poate duce la infectarea tesutului din jurul implantului si ulterior la pierderea lui.

Riscul de perimiplantita este crescut la fumatori si la pacientii cu igiena orala deficitara.

Riscul de pierdere a unui implant apare datorita unei igiene orale incorecte, la fumatori, datorita unei tehnici operatorii incorecte, protezare imediata atunci cand nu este cazul, cantitate si calitate osoasa scazuta.


Avantaje

· inlocuirea unui dinte lipsa se face printr-o singura coroana si nu prin 3, ca in cazul puntilor clasice punte clasica

· nu se sacrifica integritatea dintilor vecini coroana implant

· pacientii purtatori de proteze mobile pot beneficia de lucrari fixe

· estetic – lucrarile pe implante arata identic cu dintii naturali

· previn retractia gingiilor si resorbtia osului

· sunt cea mai buna alegere, rata de succes fiind cea mai mare fata de alte tratamente stomatologice.

Puteti sa consultati aici pret implant dentar 

Cauti implant dentar in Ploiesti? Cabinetul nostru va pune la dispozitie o gama larga de implanturi dentare, interventia facandu-se de 2 chirurgi specialisti implantologi din Bucuresti sau de un chirurg maxilo-facial din Cluj-Napoca pentru cazurile foarte dificile.

Leave a Reply